Friday, November 16, 2007

Trip Mengail di Sangkar Sungai Bunga

Pada hari minggu 11/11/2007, seramai 7 ahli geng-geng mengail (including 2 young trainees) mengadakan trip memancing tempat favourite sangkar kami di Kg. Sg. Bunga.
Nonong dengan tangkapan pertama pagi tersebut dengan seekor eel (sorry, nada betimbang n besukat) hehehe..tapi basar la..



"pinjam sikijap ah" hehehe iski ia migang c thien ah..bukan ia dapat ih.. tapi tukang supply makanan n minuman ni hehe ah tokey ah..











c Panjang showing his kapas-kapas and pila-pilanya. Ia ni suka ngail d pisuk-pisuk ni sorang diri.



Noryusof sama kerapu n anak ketambak nya..alum rangking ihh hehehe..

Andang karak mengail badung pakah c Nunong ani..tiap-tiap kali ngail di sangkar mesti ia dapat ni badung ah..salah baca kali kedia ani..

ehem-ehem.."catch of the day" for c Henry..boi hehe ungah (or Mangrove Jack) 650gm hehehe..tu ampir batu basar dibelakang ah..


Kerapu utk c-Boss..hehehe nelayan gigih ni..














Aksi c-Boss melaha kerapu nya..

Selungsong 900+gm..time hujan makan nya n pakai kirikan ganya tu..kwn ku sorang tu jgn dangki ah boi hehehe..kita membali yang disangkar tu saja..naik rangking c Henry ni ihh..

Nonong lastnya dapat Umpak kuning..kan sekilo jua baratnya..kalau badung jua lagi baik adang tah ngail ah boi..Ani c Thien ni inda abis meminjam ulih orang untuknya begambar saja ni..cubatah ngail sendiri bah tokey hehehe..
"yeeehaaa..aku lapat aku lapat ikan oooo.." hehehe belurih jua ia c Thien ni..tapi kuat angan-angan ni kedia ah..btw tahniah boi kalah jua kawan tani yg sorang tu hehehe..
Henry dengan ketambak nya n g-sidek sama anak languran nya (hehehe basar lagi ulih c Thien ni boi ulih kita ah)..nda heng kita aritu kali hehehe..try next trip ah..

Antara aksi-aksi pada hari tersebut..






Our youngest anglers in training..hehehe














Senyum saja ia c Thien ni udah nya dapat menaikkan languran ah hehe..













Gaya seorang King of Eel @ badung hehehe..















Ayu cara c-Boss tu ngail ihh..macam kan nunggu ikan duyung timbul hahaha..




Booohhh g-sidek ah..ikan putih sapa lagi di tangkapnya tu..perasaan kami nada ia belurih basar catu (pls refer pic diatas) hehe..tani ganya tau tu ah boii..









Macam pelakun cina kung-fu hehe..










"Laju gambar ku ih boii..krg inda kana masukkan dlm website tani.." kalau kan mau bukti belurih kedia tah yg no.1 ni..ah boi ah..inda ja???









1 comment:

Tygogal said...

Warning! See Please Here or Here